Question
My timing chain broke in my 2001 Saturn 2.2l engine,,I was told I should inspect the head and valves for damage,,My question is if I remove the coolant will it affect other parts not having coolant in it?It gets cold here at nights and I cant afford to replace the gaskets at this time,,But would like to know what Im gonna need when the time comes to repair,,Thank you.
solved 0
4 months 12 Answers 923 views Member

Question
My car sounds like airplane taking off on cold starts. It sounds like it when parked or driving. Increasing revs gets louder. Could it be alternator bearings? The sound is hard to find where its coming from.     Water pump replaced due to bad pulley. Alternator clutch pulley replaced. New belt on. Only pulley has slight movement is AC compressor pulley. BMW 320d F30 2012  
in progress 0
2 weeks 11 Answers 80 views Member

Question
Ilaria17
Caddillac cts 2003. I just replaced the ecm and brake light switch. 118k miles. It will mot shift out of park. Abs,brake,and t/c lights are on. I\’m a little desperate for help and advice. F1 F6 DIAGNOSE shows codes P0856 P0318 U1000 U1040
solved 0
Ilaria17 4 months 9 Answers 938 views

Question
I have a 2000 GMC Jimmy. Last night the engine ligh started to blink. I turned off the engine for the night. Went out this morning to start the truck and it cranked normal but it was not kicking over then all of a sudden there was a loud clunk sound and the truck seemed to like jump and the cranking stopped. Each time I try to start the truck this happens and the truck wont start?
in progress 0
1 month 9 Answers 218 views Member

Question
please help I have 2006 one owner VW gti 2.0 I’m throwing four codes p0171 system took lean this codes is first and last on my code list p0456 evaporative emissions  system leak detected (very small leak) p0507 idle air control system RPM HIGHER than expected any input
solved 0
4 months 7 Answers 777 views Member

Question
Hello Everyone, Just joined this forum. Would like some help with an issue that we have with our 2006 Hyundai Accent GS (107,000 km). We have a code P0732. We had a leaky transmission gasket which we fixed. We had also a small engine coolant temperature leak. Changed thermostat and gasket. Leak solved. (Car has no engine coolant temperature sensor). We also changed oils because we were over due (oil was getting black). We have synthetic oil. Up until one hour ago when we test drove it, car would hesitate at initial start up. Only when we would shut the engine and restart a few seconds or minute later everything go back to normal and drives fine, some minor hesitation. I also realized that with an oil change, engine perform better and seemed to work out some internal blockage in the system. My question is, when I fixed the transmission gasket leak with a new pan on my transmission, the mechanic added only 3 small bottles of fluid in the transmission (about less than 3 liters). My car manual says it takes 6.1 Liters. Should I add more transmission fluid, perhaps its low on fluid which causes the start up hesitation and how should I add it? Any help will be appreciated. Thanks
in progress 0
1 month 7 Answers 138 views Member

Question
2012 ram 1500 4.7L electrical problem I recently changed out my evaporator and when I after I have put everything together I went to connect the brake light harness on the mount by the brake pedal, my service 4wd light, my abs, my brake and traction control lights came in. I shut the truck off and they all disappeared when I turned it back on. When I went to mount the brake light harness back on the mount by the pedal, it cause a short, making the engine run horrible and all those same lights came back on. I shut the truck off but when I try to turn it back on, it will crank just won’t turn over. I have checked the fuse box and all relays have everything working except the 2 for the brake lights on both passenger and driver side. I have also plugged a scanner tool in and it has gave me code P0882. My question is what could it possibly be and where else to look and how to fix this problem. Thanks again
in progress 0
4 weeks 7 Answers 133 views Member

Question
Hi, I have a Mercedes e500 2003, I was driving up an inclined road when a whining sound occured , the gear seems to slip to Neutral cause after that the car is no longer driveable (i.e. as I press the gas pedal, the RPM goes up, but the car does not move and the shifter is in Drive). The i980 scanner shows the P0730 OBDII code, there is no mercedes error code available , any thoughts on what could have caused the problem is appreciated. THanks.
solved 0
2 weeks 7 Answers 122 views Member

Question
Okay I have a 2004 Mitsubishi Diamante I bought it about a month ago how drove for two weeks and one morning didn’t want to start so I left it until about father afternoon and it started and after that every day after it is same thing everyday no start then later on that day finally starts so changed the fuel filter still wouldn’t start so change the fuel pump still nothing so waited for the fuel pump relays and change that started it perfect sounds great awesome about two hours later sorted storage perfect starts to sputter and dies won’t start again so we change spark plugs spark plug wires and the whole distributor still nothing no sport nothing so far turns over no fire please I’m out of data and I don’t know what to do now
in progress 0
2 weeks 6 Answers 86 views Member

Question
wezeeanis
Dear askmastermechanic ,i have chinese car ,one day i tried to start it ,it start but it turned off quicly ,i taked to Repair Shop ,they changed every thing ,the battery and spark plug ,but it wont start, they said the probleme is electrical when i taked to Scanner they didnt find the probleme is electircal or mechanical ,So please if you have aly idea you help with it to tell it to the repair shop to fix my car thank you
solved 1
wezeeanis 4 months 6 Answers 867 views

Question
I have 1991 Mazda 323F ,1,6 , fuel + gas . The previous owner give me 2 keys , and said to allways start the car with the new one because the contact box and the key were changed , a few days ago i started the car with the old key by mistake , it was making a weird sound in the engine , the alternator i think, i didnt even notice at first but when i start driving and give it a bit more reving-gas , it gets loud, the sound is like hissing mixed with a sounds broken fans make, i cant really describe it well, i drove the car for 2 mins , and then made a stop because of the sound, when i inserted the right key and tried to start the car, only the electronics come on , the engine is not giving any life signals, can you help me ? i am sorry for bad english its not my native
in progress 0
1 month 6 Answers 117 views Member