Question
Welcome to Ask A Mechanic and welcome to our new website! We are working on the new website and we would like to see you post your feedback here. Could be if you find any bugs or just want to give us tips on what you want us to change!  
solved 1
5 months 1 Answer 2290 views Diagnostic Technician

Question
So this is what’s happening:  1.  Belt (not sure which) has been whining when first start driving and at random times while driving.  The belts were all replaced less than 3 years ago. 2. When trying to turn at slow speeds, especially when engine isn’t fully warmed up, the battery light flickers on and I lose power steering.  Car does not die though. 3. Couple of days ago while driving home after dark I noticed the dash lights getting dim.  Then the battery light started to flicker on.  I pulled the car over and it died.  Battery was dead.  This battery is less than six months old.  Jump started it, barely moved and it went dead again.  Charged it for about 20 minutes and got it home.  (Less than 2 miles home).  Next day we put it on a battery charger and tightened a somewhat loose alternator belt.  All the belts look great.  The next day I drive it around all day no problem but starts to die again on the way home.  I keep going since Im almost home but then it seems like the dying stops.  Get home and everything seems fine.  Shut the car off and start it again a few times.  Put it on the charger all night.  No problems the next day.  Didn’t drive it all day the next day after that.  Today it started right up.  Took it to autozone to test the alternator and they said they couldn’t test it cause the battery was only at 54%. So that’s where Im at now.  Any opinions would be appreciated.  This is a 2004 Elantra.
solved 0
4 months 1 Answer 994 views Member

Question
Ilaria17
Caddillac cts 2003. I just replaced the ecm and brake light switch. 118k miles. It will mot shift out of park. Abs,brake,and t/c lights are on. I\’m a little desperate for help and advice. F1 F6 DIAGNOSE shows codes P0856 P0318 U1000 U1040
solved 0
Ilaria17 4 months 9 Answers 938 views

Question
Camoman1
ford expedition 2007 was running fine.  stopped for about 20 min and went to leave and it felt like battery was dead.  it struggled to turn over and ran bad bad.  I ran it home about 6 miles no power.  once I killed it, it never started again.    
solved 0
Camoman1 4 months 1 Answer 927 views

Question
My timing chain broke in my 2001 Saturn 2.2l engine,,I was told I should inspect the head and valves for damage,,My question is if I remove the coolant will it affect other parts not having coolant in it?It gets cold here at nights and I cant afford to replace the gaskets at this time,,But would like to know what Im gonna need when the time comes to repair,,Thank you.
solved 0
4 months 12 Answers 923 views Member

Question
03 cts module. Ecm was replaced and the car wouldn’t shift out of park. So I replaced the ecm that was under warranty. But I’m getting the same problems with new ecm. Abs/brake/traction lights all onThis is the code I getP0856 How can I find out if it’s a wiring harness open or a faulty ebcm? 
solved 0
4 months 5 Answers 904 views Member

Question
Hello I have a toyota corolla 2004 with the engine light flashing. I took the car to the dealership to read the fault codes. It says P0420 catalytic efficency low. they deleted the fault codes and I run around 50 km and the light is on again do you have any tips how to fix this problem?
solved 0
5 months 2 Answers 885 views Member

Question
wezeeanis
Dear askmastermechanic ,i have chinese car ,one day i tried to start it ,it start but it turned off quicly ,i taked to Repair Shop ,they changed every thing ,the battery and spark plug ,but it wont start, they said the probleme is electrical when i taked to Scanner they didnt find the probleme is electircal or mechanical ,So please if you have aly idea you help with it to tell it to the repair shop to fix my car thank you
solved 1
wezeeanis 4 months 6 Answers 867 views

Question
My car is fogging up really bad so much that i have to wipe the windshield to be able to see. Bought a used 2007 BEETLE Volkswagen
solved 0
5 months 1 Answer 855 views Member

Question
hihello
I installed a new stereo in my 05 impala and now it won’t start. I put the old stereo back in and it still doesn’t start. it doesn’t click or try to turn over or anything. the lights and radio turn on but none of the instruments move and the message center constantly cycles through the battery, security, low fuel, low coolant, and service engine soon messages.
solved 0
hihello 4 months 3 Answers 814 views